Esimene talunike ja ostjate kohtumine
Esimene Peetri O.T.T. kohtumine tarbijate ja tootjate vahel on plaanitud 10. aprillil 2010.a. kl 12.00-13.00 Peetri koolimaja (Pargi tee 6) ees.
Juba saab tellida sinki, karbonaadi, küülikuliha ja selle tooteid, linnulihatooteid, leivatooteid. Vt lähemalt tootekataloogist . Tellida saab toodete tellimisvormi kaudu või e-posti teel ott[ät]peetri.ee (märkida ära tooted ja kogused, ees- ja perenimi, telefon, e-posti aadress) ([ät] asendada märgiga @).
NB! Tooteid saab osta ainult ette tellides – vt allpool tellimistingimusi.
Rõhutame üle, et tegemist ei ole turuga. Küll saab koha peal tootjatelt täpsustavaid küsimusi küsida ning mõningal juhul sõltuvalt tootjast ka tooteid maitsta.
Tellimistingimused:
- Liivati tooted peavad olema tellitud eelneva pühapäeva õhtuks 21.00 (s.o. 04.04.)
- Leivad-sepikud peavad olema tellitud eelneva teisipäeva õhtuks kella 21.00 (s.0. 06.04.)
- Rebaseonu singid peavad olema tellitud eelneva kolmapäeva õhtuks 21.00 (s.o. 07.04.)
Lisainfot saab aadressil ott[ät]peetri.ee ([ät] asendada märgiga @) ja rubriigist OTT. Arutada võib seda teemat ka Peetri foorumis OTT teema all.
06.04.2010 kl 18:32
Vaatasin toodete hinnad üle, sealiha sink ja karbonaad 140 eek. Keskturul kaks korda odavam ja näed mida ostad…
07.04.2010 kl 12:57
Arseniga täiesti nõus.Ilmselt arvatakse tõesti,et Peetri on mingi laiskade ent rikaste inimeste kogum,kus singikilo eest
saab häbenemata topelthinda küsida.Selle OTT-i eesmärk peaks ikkagi olema aidata talunikel oma toodangut realiseerida ja teha seda vastuvõetava hinna eest.Vastasel korral on muidu kiiduväärt algatus juba eos läbikukkumisele määratud.
08.04.2010 kl 20:12
jah nõus eelkõnelejatega. Kuigi võiks ju loota, et kui juba soojem ja põllult salateid, juurikaid, marju saab, siis järsku ka hinnad sõbralikumad. Või siis tuua inimesteni tarbitavamat sea- ja linnuliha, värsket kala, muna. Küülikuliha, olgem ausad, on ikkagi delikatess, mida igapäevasel toidulaual oma hinna tõttu ei kohta.
10.04.2010 kl 12:51
Söön ja kiidan, väga maitsev. Vingujaid leiab alati ja te ei telliks siis ka, kui tooted poole odavamad oleks. Ma ei usu, et need tootjad väga rikkaks saaks, nad peavad ju kohale ka need toimetama jne. Kusjuures kui te poes vaataks asjade KILOhinda, siis nt singipaki hind ei tule odavam :)
Kats, ot millisel kontinendil sa elad, et õues juba värske juurikas valmis on?
10.04.2010 kl 14:10
Keegi ei ole vingunud,me lihtsalt avaldasime imestust,et sellise hinnaga püütakse oma toodangust vabaneda.Praegusel ajal on eestlane muutunud väga tähelepanelikuks tarbijaks ja vaatab hoolega kui palju ja mille eest ta maksab.Ajad on sellised,mis parata…See asjaolu et keegi talumees pakib oma singid kaubikusse ja sõidab sellega Peetri koolimaja juurde ei pea veel automaatselt tähendama topelthinna küsimise vajadust.Et ehk läheb õnneks :)Muide ka Keskturule tuleb liha kohale vedada ja ka see maksab raha,aga seal suudetakse küsida 70 EEK ja ma sügavalt kahtlen, et neil see äri miinuses on.Mis puudutab kaupluses oleva viilutatud ja pakendatud singi kilohinda,siis jah…140 krooni kandis see kilohind tõepoolest on.Ostjal on aga vaba valik,kui tahab,siis ostab seda ja kui ei taha,siis läheb ja ostab turult poole odavamalt.
10.04.2010 kl 15:33
Kats ütles, et kui läheb soojemaks, siis ehk ka juurikad ja muu aiasaadus pakkumisele tuleb ning seda vast saaks parema hinnaga, kui hetkel pakkumisel olevad kallid lihatooted. jah ma ei aja taga mahedust, kuid oleksin vägagi ostja, kui see ei tähendaks mu jaoks topelt väljaminekut. Näiteks Peetris üks tore mees müüd suvel oma kasvuhoonest tomateid. ei saa ma seda suurt soodsamalt, kui turult, kuid saan seda pea igal ajal ja otse tootjalt suisa oma koduõuest. väga mõnus!
10.04.2010 kl 16:31
Meelis, keskturult ostes ei tea sa liha päritolu tegelikult. Keskturg on vist kõige hullem koht üldse. Kui vaadata juurviljalette seal, siis asjdele, mis kasvavad Eestis, on kõigile juurde kirjutatud “Eesti”, samas müüvad need samad vene mammid oma letis ka arbuusi, murelit, virsikuid jne jne, no loogiline, et ka muu kaup ei tule Eestist.
Kats, siis osta neid tomateid sealt kasvuhoonest, mis ikka jahuda :)
Mahedust ei peagi taga ajama, aga näiteks kurkides sisalduv nitraatide taseme vahe on riigiti väga erinev. Eestis on see asi veel normi piires üldiselt, aga jah…
10.04.2010 kl 18:52
No Keskturg oli ehk jah pisut ekstreemne näide,olgu siis näitena toodud Nõmme turg :) Samas ma kahtlen,et liha mis seal müüakse on kõik välismaist päritolu.Ma pidasin eeskätt silmas seda,et üks asi on tegeleda põllumajandustoodete tootmisega ja hoopis teine asi on oskus need tooted maha müüa.140 kroonine kilohind ei tekita sellist muljet,et keegi olekd viitsinud tegeleda kulupõhise hinnakujundusega.Oleks võind ju ka ntx 300 krooni kilost küsida,mõni oleks ehk ostnudki…Samas olen ise kvaliteetse talukauba suur austaja ja luban,et kui hinnatase uuesti maa peale tuleb,siis kindlasti tellin ja loodetavasti ei pea oma otsust hiljem kahetsema.
11.04.2010 kl 11:05
Väga maitsvad asjad olid müügil.
Hindade kohta on mul oma arvamus- kui turult osta, siis sinna turule peab kuidagi jõudma ja tagasi ka saama- sõidukulu, parkimisraha. Nõmme on ju Peetri suhtes päris kaugel. Ega ikka ei tule küll odavam… Ja tegelikult oli eilne sink 130,-kr/ kilo. Teen ühe katse. Tavaliselt ostan korraga rohkem, ei viitsi koguaeg tegeleda ja panen sügavkülma ka. Seni käisin Keskturul. Ausalt- nood singid on nii vett täis, et külmutada ei kannata, st sulatades on maitse ikka õudukas. Näis, kuidas käitub O.T.T.i sink.
11.04.2010 kl 13:15
olid tõesti maitsvad nii rebaseonu kui leivategija asjad. nii mõnus on kodu lähedalt kätte saada :) minule see oluline.ka minu aeg maksab. ei ole keskturu söber.
26.04.2010 kl 12:10
Tahaks ka jah toetada seda head ettevõtmist, aga …
1) ka minule jäävad need hinnad kalliks, eriti jahutoodete hinnad
2) kui oleks tegu mahetoodetega, siis ostaksin sellise hinna eest juurikaid jms, aga kuna ka poest saab eestimaist ja parema hinnaga, siis sellepärast ei hakkaks eraldi siit tellima
3) sortiment on veel kasin, võiks olla võimalus tellida näiteks sealiha või veiseliha (ka hakkliha, kuigi seda saan ise ka teha), kohupiima näiteks 1kg pakendites, suitsuvorsti jne
4) seda, et asi ei ole eriti häasti läbi mõeldud näitab ka see, et kartulit müüakse suurtes kottides, kuid enamusel meist ei ole seda kuskil hoida! Et transport nii kallis ei tuleks võiks korra kuus siis kooli ette koguneda, sest neid kes jaksaks iga nädal sellise hinnaklassi tooteid osta, ei ole nii palju, et see ettevõtmine välja veaks.
Keskturult vms turult ei julge mina küll toiduasju osta, sest kui kaupluses veel keegi kontrollib käsitlemist, päritolu, mürkide kasutamist, siis turul ei tea mina, milleste kätega tädikesed seda hoidnud on või mis sellega teinud. Nõmme turg on, ma loodan ehk rangema kontrolliga.
aga 2 korda aastas võiks laadad küll Eesti suurimas külas toimuda :)
kainet mõistust, ehk nagu eesti vanasõna ütleb:
ihne maksab korra, rumal kaks korda, idioot kogu aeg :)
26.04.2010 kl 12:17
ja millalgi võiks degusteerimised olla, siis inimesed teaks, mida ostavad ;) ainult kirjeldusest kahjuks maitsest aimu ei saa.
Kõige lihtsam kohe teha oleks toodete juurde ka vähemalt pildid panna- kliendile abiks seegi.
04.05.2010 kl 22:10
Aga kessee ütles, et müüjad maitsta ei anna? Pilt juurde !?? Tule taevas appi. Kooli esine parkla pole vist nii kaugel, et müügipäeval sinna vaatama ei jaksaks minna. Saab näha, nuusutada ja hambaga katsuda. Kuidas saaks sinu arvates hakkliha või sealiha müüa ilma külmutusletita?
Viriseda ja teisi õpetada on muidugi lihtsam, kui endal midagi ära teha.
Jõudu eestvedajale!